StartupNation: Cererile de plată sau rambursare pentru programul Startup Nation a fost prelungit cu 3 luni

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a decis prelungirea cu trei luni a perioadei până la care beneficiarii programului Start-Up Nation pot depune cererile de plată sau rambursare aferente dosarelor de finanţare admise în limita bugetului.
Cererile se vor putea depune până pe data de 28 septembrie.
Attila Szekely, reprezentantului Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, a precizat ca deciziile luate pentru limitarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 pot avea ca efect neimplementarea planurilor de afaceri şi blocarea activităţii întreprinderilor finanţate prin nerealizarea integrală a achiziţiei elementelor de cost aprobate prin acordul de finanţare. „În maxim 1 an de la intrarea în vigoare a acordului de finanţare, dar nu mai târziu de 28 iunie al anului următor semnării acordului de finanţare pentru dosarele admise în buget şi 15 noiembrie al anului următor semnării acordului de finanţare pentru dosarele admise în afara bugetului şi care intră la finanţare în urma eliberării de buget, beneficiarul este obligat să efectueze cheltuielile şi să depună documentaţia aferentă cererii de plată sau rambursare la sediul AIMMAIPE”,
Termenul de efectuare a cheltuielilor şi de depunere a cererii de eliberare a ajutorului de minimis era insuficient pentru relansarea economiei româneşti. În aceste condiţii, prin Ordinul nr. 902, termenul a fost prelungit de la data de 28 iunie 2020 până la 28 septembrie 2020, cu menţinerea condiţiei de maxim 1 an de la intrarea în vigoare a acordului de finanţare. În perioada stării de urgenţă nu se ia în calculul termenului de 1 an.

Leave a Comment