”Tinerii antreprenori au nevoie de sprijinul autorităților pentru a porni o afacere, mai ales acum, în pandemie, când este nevoie de noi locuri de muncă și de investiții în economie.

Start Up Nation este un program care a plecat de la intenții bune, este un program necesar, dar avem nevoie de o variantă îmbunătățită a sa, care să-l facă să răspundă exact nevoilor celor care vor să meargă pe un drum nou. Am susținut astăzi, în Camera Deputaților, inițiativa legislativă care modifică legislația pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici şi mijlocii”, a spus deputatul PMP Ionuț Simionca.

Președintele PMP Bistrița-Năsăud a luat cuvântul în plenul Parlamentului: ”Intențiile au fost bune, implementarea destul de deficitară pentru că multe criterii de departajare n-au fost corecte.

Programul a fost gândit pentru cei care vor să înceapă o afacere, care nu au foarte multă experiență și care ar vrea să facă un prim pas cu sprijin de la stat.

Un criteriu de departajare era numărul de angajați, vă dați seama că tinerii antreprenori nu aveau ce face și își angajau patru-cinci oameni.

Cum să începi o afacere cu cinci angajați, mai ales când nu ai experiență. Cine avea o firmă mare cu mai mulți angajați făcea una mai mică și transfera angajați de la o firmă la alta.

Trebuie să îi ajutăm pe cei care vor să pornească pe un nou drum, mai ales acum în perioada pandemiei, când lumea e sceptică, oamenii sunt îngrijorați, nu știu ce pot să facă, multe afaceri sunt la pământ”.