Aurul iubeşte crizele. Astfel, metalul preţios a ajuns la maxime istorice, reuşind să se aprecieze cu aproximativ 15% de la începutul anului, nivelul ridicat de incertitudine reprezentând un context favorabil pentru acesta, se arată într-o analiză realizată de XTB România.

Potrivit sursei citate, această tendinţă a fost remarcată şi în timpul sesiunii de luni când preţul aurului a atins în prima parte a zilei cele mai ridicate niveluri din octombrie 2012 (1766 de dolari), dar, ulterior, a pierdut în totalitate avansul şi a întrerupt o serie de 5 zile consecutive de creştere.
“Iniţial, aurul a beneficiat de creşterea cererii de aur ca urmare a poziţiei Preşedintelui Federal Reserve (Fed – banca centrală a SUA), Jerome Powell. Acesta a anunţat că redresarea economică s-ar putea extinde pe parcursul întregului an, iar rata şomajului şi contracţia economică din al doilea trimestru ar putea atinge cele mai ridicate valori de la Marea Depresiune din anii 30.

În acest context, oficialul american a declarat că instituţia centrală are numeroase instrumente disponibile pentru susţinerea economiei. “, arată analiştii.

Revenire a economiei depinde de descoperirea unui vaccin
Radu Puiu, Research Analyst în cadrul XTB România, a declarat:

“Acest scenariu a readus în atenţia investitorilor o perspectivă în care următoarea perioadă va fi marcată de o revenire economică lentă, iar stimulentele monetare masive vor determina devalorizarea monedelor şi vor duce la perioade inflaţioniste.

În plus, şeful Fed a susţinut că ritmul de revenire a economiei va depinde de descoperirea unui vaccin”.

Citeste mai mult…