Guvernul a aprobat miercuri o serie de modificări la programul IMM Invest, în cadrul căruia au fost aprobate deja 1.441 de credite şi a fost depăşit plafonul de un miliard de lei.

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a anunţat după şedinţa de Guvern că nu va mai exista garanţie extinsă şi că a fost eliminată ambiguitarea privind „criteriul COVID”.

„În şedinţa de Guvern de astăzi am avut două ordonanţe importante, prima ordonanţă a eliminat câteva bariere pe care le-am identificat după discuţiile atât cu clienţii, cât şi cu sistemul financiar-bancar, la programul IMM Invest”, a anunţat Florin Cîţu, miercuri după-amiază.

El a spus că s-au eliminat două bariere foarte importante. „În ceea ce priveşte creditele de investiţii, garanţia de stat se va face doar asupra investiţiei.

Deci va fi o garanţie de stat asupra… ipotecă legală imobiliară sau şi mobiliară asupra activelor finanţate prin credit. Deci doar pe investiţie, nu mai există o garanţie extinsă.

În cazul liniilor de credit, garanţia se va face doar asupra conturilor deschise de beneficiarii programului instituţiilor de credit, asupra tuturor conturilor.

Deci şi aici s-au făcut lucrurile mai simple”, a afirmat el.

Citeste mai mult..