Florin Cîţu a anunţat noi măsuri pentru antreprenori.

“ Continuăm şirul de măsuri fiscale pentru antreprenori” . Două bariere au fost eliminate Briefing la care vor participa Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, şi seful Cancelariei, Ionel Dancă la ora 15, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Briefing la care vor participa Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, şi seful Cancelariei, Ionel Dancă la ora 15, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Cele mai importante declaraţii făcute de ministrul de Finanţe, Florin Cîţu: Doua bariere au fost eliminate astazi. In cazul liniilor de credit garantiile se vor face asupra creditelor. Garantia COVID a fost eliminata. As vrea sa anunt ca astazi am depasit plafonul de 1 miliarde de lei. Astazi o ordonanta pentru masuri fiscale. Continuam sirul de masuri fiscale pentru antreprenori. As vrea sa va aduc aminte ca au fost 3 tipuri de masuri fiscale, masuri pentru perioada starii de urgenta, alte masuri pentru starea de urgenta si masuri fiscale dupa starea de urgenta. Ele inseamna 1,5% din PIB. Prorogarea termenului de depunerea a declaratiei unice pana la 30 iunie 2020, inclusiv. Sunt masuri reale care au ajutat foarte mult mediul de afaceri. Un alt subiect este legat de imprumutul pe care l-am luat de pe piata financiara de 3,3 mld de euro. Am iesit pe piata internationala unde suntem judecati la sange. In aprilie si mai ne-am imprumutat mai iefitin decat se imprumuta PSD anul trecut. Suntem bine vazuti pe pietele internationale. Aceasta emisiune de obligatiuni de ofera confortul ca o sa putem sa finantam deficitul bugetar. Cele mai importante declaraţii făcute de Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului: A fost aprobat un un proiect pentru alocarea din fondul de rezerva 600 milaoen de lei pentru MS, pentur acoperirea cheltuilelilor de carantina. O alocate foarte importanta din fondul de rezerva.

Citește mai mult…