Măşti cu „aer condiţionat”, un antreprenor japonez a găsit soluția pentru sezonul cald

Antreprenorii japonezi s-au gândit la soluţii variate, de la măşti din materiale high-tech până la cele reci vândute la automate, pentru a rezolva problema căldurii excesive, la vară, pentru a ușura purtarea măștilor.

Medicii se tem că măştile folosite pentru protecţia feţei ar putea contribui la înmulţirea deceselor provocate de deshidratare şi insolaţie în sezonul cald.

Acesta este motivul pentru care în Japonia, unde aproximativ 1.000 de oameni mor anual din cauza căldurii, mai mulţi antreprenori s-au gândit la soluţii variate, de la măşti realizate din materiale high-tech până la cele reci vândute la automate. Ei ţintesc astfel nu numai piaţa din Japonia, ci din întreaga Asie.

În Japonia, numărul celor care suferă din cauza căldurii şi insolaţiei se ridică la zeci de mii anual, spune medicul Hideki Taniguchi, de la spitalul Saiseikai din Yokohama, potrivit Mediafax.

Cele trei probleme create de purtarea măștilor pentru organism
Purtarea măştii creează trei probleme, explică acesta: împiedică aerul rece să ajungă în organism, fapt care duce la creşterea temperaturii corporale, mai ales deasupra gâtului, reţine aerul umed, deci oamenii uită să se hidrateze. Iar presiunea socială îi face pe oameni să poarte mască în public pe perioade lungi, ceea ce înseamnă că beau mai rar apă.

Citeste mai mult…