Cu un atelier de peste 350 de metri pătraţi, cei trei antreprenori pot gestiona lucrări complexe de reabilitare în domeniul mobilierului, al tâmplăriei, structuri din lemn, elemente din ipsos şi materiale compozite.

Serviciile BBU Restore se adresează atât entităţilor publice, cât şi celor private care sunt angrenate în conservarea şi reabilitarea patrimoniului cultural.

Vladimir Buburuzan şi fratele său, Tudor Buburuzan, au „construit“ împreună un business în restaurarea de mobilier, elemente de arhitectură, clădiri şi monumente istorice, care poartă numele de BBU Restore. De-a lungul a aproape un deceniu de existenţă, investiţiile lor au depăşit 80.000 de euro.

„În 2011, pe când încă eram student la Facultatea de ceramică din cadrul Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, a apărut oportunitatea de a participa la reabilitarea unei clădiri istorice din centrul Clujului, unde, printre multe altele, lipsea o parte din decoraţiile din ipsos de pe faţadă“, îşi aminteşte Vladimir Buburuzan.

S-a gândit atunci că astfel de lucrări le-ar putea face printr-o firmă proprie, aşa că, două săptămâni mai târziu, cu bani împrumutaţi de la un prieten, a înfiinţat BBU Restore.

„Am avut şansa ca, încă de la început, să întâlnesc arhitecţi şi antreprenori cu care am legat multe colaborări profesionale în decursul celor nouă ani de activitate. Împreună cu ei, am participat la reabilitarea a peste 25 de clădiri monument istoric din Cluj-Napoca, Oradea şi Arad“, spune Vladimir Buburuzan.

BBU Restore are un atelier în Cluj-Napoca şi unul în Bucureşti  în cadrul Nod Makerspace, iar în echipa celor doi fraţi li s-a mai adăugat un membru, Mara, partenera lui Vladimir.

„Fiind o familie, avem avantajul de a avea o abordare mai flexibilă a provocărilor, pentru că noi suntem împreună atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală.“

Pe parcursul tuturor anilor de activitate, cei trei asociaţi au investit peste 80.000 de euro în echipamente, utilaje, logistică şi infrastructură.

Cu un atelier de peste 350 de metri pătraţi, ei pot gestiona lucrări complexe de reabilitare în domeniul mobilierului, al tâmplăriei, structuri din lemn, elemente din ipsos şi materiale compozite.

Citește mai mult…