Noile realități au forțat multe companii să se adapteze pentru a supraviețui și să vină cu noi produse care au căutare în acest moment.

De pildă, o firma care se ocupă de organizarea de concerte s-a asociat cu o companie care producea sisteme de securitate și, împreună, au proiectat un tunel de acces în spațiile publice. Celor care îl folosesc li se ia temperatura și sunt dezinfectați. Produsul a fost deja comandat de nemți și ar putea fi folosit înaintea meciurilor din campionatul de fotbal, când publicul va avea acces.

În condițiile în care va trebui să coexistăm cu acest coronavirus și în următoarele luni, ne vom adapta viața unor reguli noi de acces și protecție în spațiile publice.

Accesul în metrou sau la un eveniment sportiv sau cultural de amploare poate fi făcut printr-un astfel de tunel. Senzorii din pereți detectează temperatura, iar la ieșire, persoanele sunt dezinfectate.

Doi antreprenori români s-au gândit la acest sistem. Cei cu febra mare sunt identificați și li se blochează accesul.
Adrian Ionescu: „Am montat camera de termoscanare care îți ia temperature în timp ce intri, tot ea activează sistemul de sprinkere. Am făcut un software proiectat de noi peste povestea asta, iar tehnicianul poate să stea oriunde în lume, și în America, dacă vrea, și poate să monitorizeze sistemul. Câte personae intră, câte personae sunt contaminate, poate să vadă inclusiv ce cantitate de substanțe mai are în bazin. Noi ne-am gândit și la niște turnicheți: dacă are febră, nu se deschide”.

Proiectanții s-au gândit să adapteze containerul și pentru temperaturile ridicate din timpul verii.

Citeste mai mult..